Gl. Cătălin- Ștefăniță Zisu, șeful Comandamentului Logistic Întrunit (CLÎ), cercetat în prezent de DNA pentru o fraudă din perioada 2022- 2023, are vechime în derularea de activități ce pot fi încadrate la corupție.
Zisu a preluat conducerea CLÎ din 2004 și a construit cu migală, spun sursele militare ale „Independent news”, o rețea de interese, formată din politicieni și magistrați, menită a-i asigura protecție politică și juridică. Acesta este motivul pentru care, de pildă, dosarul gl. Zisu este anchetat de DNA- Secția pentru militari, și nu de Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, unde Zisu are și în prezent influență.
În această rețea un pilon important a fost gl. Marian Hăpău, fostul șef al serviciului secret al Armatei, DGIA, care l-a protejat informativ pe Zisu, gl. Gabriel Oprea, fost ministru al Apărării și vicepremier pe securitate națională. Interesant este că procurorii DNA cercetează fapte petrecute între 2022-2023, adică după ce gl. Hăpău a trecut în rezervă, în iulie 2022. Singura explicație este faptul că acesta beneficiază în continuare de protecție la nivel înalt.
Pânza de păianjen
De-a lungul timpului, această grupare a cultivat relații strânse cu politicieni, dar și cu judecători și procurori, astfel încât să-și asigure protecție politică, cât și protecție judiciară.
„Independent news” a scris deja cum gl. Cătălin- Ștefăniță Zisu l-a angajat pe fiul unor procurori DNA la Comandamentul Logistic Întrunit (CLÎ), pe poziția de conilier juridic și apoi șef de birou, și l-a pus să supervizeze legalitatea achiziţiilor publice (înzestrare, investiții, reparații și logistică). Este vorba de Alin Bogdan Alexandru, fiul foștilor procurori DNA Ion și Mariana Alexandru, în prezent este în prezent director la Inspecția Judiciară.
Relația dintre gl. Cătălin- Ștefăniță Zisu și familia procurorilor Alexandru a fost foarte apropiată. Gl. Zisu l-a sprijinit pe Ion Alexandru să ajungă general și procuror-șef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari.
Gl. Zisu i-a fost fiului lor, Alin Bogdan Alexandru, naș de cununie, spun sursele „Independent news”.
Nunta a avut loc în iulie 2010, la Casa Armatei (Cercului Militar Naţional), de toate aranjamentele necesare ocupându-se col. Cristian Leonard Dorca, comandantul/directorul Cercului Militar Naţional încă din anul 2008, unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai gl. Zisu.
Nuntașii
Sursele noastre spun că nașul gl. Zisu a adus-o șă le cânte mirilor și nuntașilor pe celebra interpretă de muzică populară și de petrecere, Irina Loghin.
Nuntași au fost politicieni și magistrați militari extrem de influenți: Gabriel Oprea – fost ministru al Apărării Naționale, ministru al MAI și vicepremier pe domeniul securității naționale(!), gl. Marian Hăpău, șeful DGIA, gl. Ion Vasilache– procuror militar șef de secție în cadrul Secției Parchetelor Militare (SPM), gl. Nicolae Lupulescu, procuror militar, șef de secție în cadrul SPM, gl. Cezarian Buga, judecător militar la Curtea Militară de Apel (CMA), gl. Gheorghe Manea, judecător militar la CMA.
„Dintre aceștia, gl. Manea și Buga erau cunoscuți ca tenismeni redutabili și erau parteneri ai lui Gabriel Oprea, Marian Hăpău și Cătălin Zisu, la Ștrandul Generalilor păstorit de Zisu dar și la bazele sportive frecventate de Florian Coldea, George Maior și alții, din vremea de tristă amintire a funcționării protocoalelor ilegale dintre parchete/instanțe și serviciile secrete”, ne-au declarat sursele militare.
„Aceste structuri de parchet, unde sunt procurori militari, dar și civili, care făceau parte din Gruparea Zisu- Hăpău- Oprea din MApN au avut ca preocupare principală protejarea gl ZIsu, care este amestecat în achizițiile din fonduri MApN, inclusiv achizițiile și investițiile logistice de la Bazele militare NATO de la Deveselu, Mihail Kogălniceanu, Câmpia Turzii, Cincu, Fetești, Craiova și altele.
Asigurarea informativă și contrainformativă a ilegalităților în care era implicat gl. Zisu era în mâna gl. Hăpău. Pentru că, în prezent, gl. Hăpău este pensionat, din iulie 2022, el este protejat de moștenitorii pe care i-a pus cu mâna în funcțiile de conducere de la DGIA (DCiSM, DIM).
Procurorii din rețeaua lui Zisu – Hăpău – Oprea erau recompensați cu delegații de lux în țară și în străinătate, concedii/vacanțe prin Programul CLIMS (Comitetul de Legătură Internațională al Organismelor Militare Sociale), gestionat cu mână forte numai de gl. Zisu, călătorii cu avionul la orice oră și cu beneficiile deținerii de pașapoarte de serviciu în scop personal și nu misiune”, ne-au declarat surse militare, sub protecția anonimatului.