În anul 2024, umanitatea va petrece un total de 500 de milioane de ani pe rețelele sociale. Acest fenomen nu este întâmplător, datele recente compilate de We Are Social oferind o imagine clară a timpului mediu petrecut pe aceste platforme de utilizatorii cu vârste între 16 și 64 de ani, începând din ianuarie 2024.
La nivel global, există peste 5 miliarde de utilizatori activi pe rețelele sociale. Utilizatorul „tipic” de internet petrece aproape 2 ore și 30 de minute în fiecare zi pe aceste platforme, ceea ce reprezintă mai mult de o treime din timpul său total petrecut online.
Surprinzător, femeile își petrec, în medie, cu 16 minute mai mult pe zi pe rețele sociale comparativ cu bărbații.
Kenya, lider mondial în utilizarea rețelelor sociale
Kenya este țara care conduce în topul global al timpului petrecut pe rețelele sociale, cu o medie impresionantă de 3 ore și 43 de minute pe zi. De asemenea, alte națiuni africane, precum Africa de Sud, Nigeria și Ghana sunt în top 10.
În America de Sud, Brazilia se apropie de Kenya, având o medie de 3 ore și 34 de minute pe zi, ceea ce sugerează o adopție rapidă a platformelor digitale în această regiune.
În Japonia, utilizatorii petrec cel mai puțin timp pe rețele sociale, cu o medie de doar 1 oră și 53 de minute pe zi.
TikTok și YouTube: lideri în consumul de conținut
În analiza fiecărei platforme, TikTok ocupă primul loc în ceea ce privește timpul mediu petrecut de utilizator, ceea ce subliniază atracția acestui format de conținut rapid și captivant.
Pe de altă parte, YouTube deține cea mai mare cotă globală de timp total petrecut pe rețele sociale, devenind o destinație cheie pentru consumul de conținut video.
Foto: Pexels.com