În 2015, computerul de la Direcția de Contrainformații și Securitate MIlitară (DCiSM), în care col. (r) Doru Paraschiv a strâns dovezile incriminatorii la adresa militarilor din Comitetul de sprijin pentru realegerea președintelui Traian Băsescu, a fost percheziționat electronic sub pretextul că fostul ofițer de contraspionaj militar ar fi sustras documente secrete.
Informația este dezvăluită, în exclusivitate pentru „Independent news”, de un fost coleg al col. Paraschiv, în prezent în retragere, care a preferat să-și păstreze anonimatul.
El confirmă, însă, că lui Doru Paraschiv i s-a retras certificatul de acces la informații clasificate (nivel „Strict Secret de Informații deosebite- SSID) și a fost trecut în rezervă în mod abuziv, , în ianuarie 2014, și detaliază un episod bizar.
„În cursul anului 2015 la nivelul structurii centrale în care eram încadrat şi din care făcuse parte şi col. (r) Doru Paraschiv s-au derulat mai multe activităţi de audit de securitate având drept scop identificarea sistemului informatic pe care l-a avut în dotare ofiţerul şi pe care acesta îşi elabora lucrările necesare îndeplinirii atribuţiunilor funcţionale”, scrie colegul său.
El remarcă un lucru dubios: cei de la Protecție Internă din DGIA scotoceau printre documentele elaborate de col. Paraschiv până în anul 2009 ca să demonstreze o presupusă infracțiune de sustragere de informații clasificate petrecută patru ani mai târziu, în 2013.
„Fără a şti exact care era scopul controlului mi-am pus întrebarea ce legătură se crea între documentele elaborate de ofiţer până în anul 2009 şi <<facilitarea scurgerii de informaţii către persoane neautorizate>> presupusă a se fi produs în anul 2013.
Ulterior, aveam să aflu că în cursul anului 2015, ofiţerul a fost evacuat forţat de la domiciliu şi la aproximativ un an de la evacuare i s-a înscenat, în cel mai neprofesionist mod, o presupusă deţinere de documente de interes militar (cazul „Sacul 47”).
În acel, moment am realizat că de fapt nu se încerca o legătură cu retragerea accesului la informaţii clasificate naţionale a ofiţerului, ci se încerca o nouă acţiune cu caracter diversionist, având drept scop compromiterea ofiţerului care deja se adresase Parchetului General şi DNA pentru a-şi apăra drepturile, onoarea şi demnitatea şi a cărei situaţie era din ce în ce mai des devoalată în media din România, precum şi inducerea în eroare a organelor de anchetă, astfel încât acestea să ignore continuarea cercetărilor în vederea stabilirii unui verdict în legătură cu <<facilitarea scurgerii de informaţii către persoane neautorizate>>”, povestește colegul col. (r) Paraschiv.
S-a umblat la probe
În aceste condiții, col. (r) Doru Paraschiv are suspiciuni rezonabile că acuzațiile mincinoase, cum că ar fi sustras documente clasificate (DIICOT a clasat dosarul împotriva sa) și investigațiile ulterioare au fost un pretext pentru ca acoliții gen. Marian Hăpău, din ordinul său, să aibă acces la dovezile referitoare la fraudarea prezidențialelor din 2009 și să le distrugă.
În opinia sa, gen. Marian Hăpău era disperat să obțină și dovezile privind legătura sa cu spionajul rusesc, dovezi pe care col. Paraschiv le-a depus la DIICOT și care fac, în prezent, obiectul unei achete în derulare, dare care trenează nepermis de mult.
„Apropiații mei din Direcția de Contrainformații și Securitate Militară (DCiSM) au fost verificați la sânge, pentru ca gen. Hăpău să afle ce informații dețineam despre el. Computerul meu a ajuns pe masa numitului Pană Daniel, locțiitorul gen. Hăpău pentru contrainformații la DCiSM, fără o secundă în munca de contrainformații) și pe cea a unui șef de la o structură centrală de contrainformații”, spune col. Paraschiv.
Sacul 47
Col. (r) Doru Paraschiv relatează succint și povestea acuzațiilor de sustragere de documente secrete NATO, formulate mincinos la adresa sa, și a plantării ilegale de probe care a dus la evacuarea sa forțată din propriul domiciliu.
„În 15 Iunie 2015, adjudecatara Damian Bianca Daniela a fost învățată de Hăpău Marian, la sfatul procurorului militar Vasilache Ion, sef al Secției Parchetelor Militare din PÎCCJ (cea mai mare funcție de procuror militar), să sune la 112 și să mă dea in gât că am sustras documente secrete NATO!!!
Dosarul a plecat prost pentru mine, fiind instrumentat de Parchetul Militar al Curții Militare de Apel. Ulterior, pentru că nu aveau competență, a ajuns la DIICOT, unde au clarificat lucrurile că nu eu sunt vinovat. Dar nu au continuat, firesc, cercetările pentru a se afla adevărul și adevărații făptuitori (Hăpău și complicii săi din MApN, servicii secrete, procurori corupți, politicieni cu funcții înalte corupți).
Totul ca să nu-i devoalez că sunt în slujba spionilor ruși!
Caracatița la vârful statului este foarte mare și activă și in prezent! Cu toate sesizările mele făcute la timp și repetate, nu se face nimic, se musamalizează continuu, nimeni nu se autosesizează! Pentru că procurorii lucrează doar pe <<oportunitate>> și acționează numai la ordin, extrăgând cu penseta ce vor, despre cine vor și numai când vor!”, acuză în van col. (r) Doru Paraschiv.
Citește și:
SINGUR ÎN INIMA SISTEMULUI (EPISODUL 1) : „Traian Băsescu era conectat la interesele rusești”