Col. (r) Doru Paraschiv, fost ofițer de contraspionaj militar, continuă dezvăluirile referitoare la implicarea Comitetului de sprijin pentru realegerea președintelui Traian Băsescu în fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009, pe care a investigat-o îndeaproape.
Acest Comitet creat la vârful MApN a avut și misiunea de a pregăti și implementa Operațiunea „Diaspora”, în cadrul căreia o mare parte din voturile românilor exprimate în străinătate, în turul doi, au fost distruse, cel mai probabil pentru că erau favorabile contracandidatului de acum 15 ani al lui Traian Băsescu, actualul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană.
Important de precizat că Băsescu a ieșit învingător la o diferență foarte mică: circa 70.000 de voturi, în condițiile în care s-au exprimat peste 10 milioane de voturi. În aceste condiții manevrele cu voturile din Diaspora sunt susceptibile de a fi influențat rezultatul final al prezidențialelor.
Coordonarea întregii operațiuni a aparținut Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA), serviciul secret al MApN, condus la acea vreme de gen. Marian Hăpău.
Împotriva gen. Hăpău, col. Paraschiv a depus la DIICOT dovezi potrivit cărora acesta ar avea legături cu spionajul rusesc.
În ciuda dezvăluirilor incendiare și a numeroaselor plângeri penale înaintate de col. Paraschiv, autoritățile statului nu au avut nicio reacție, deși faptele prezentate sunt de o gravitate extremă.
Dovezile sunt, potrivit col. Paraschiv, la DGIA, dar ele nu au ieșit la lumină, pentru că Justiția militară refuză să își facă datoria.
Coletul- problemă
„Independent news” continuă seria dezvăluirilor col. (r) Doru Paraschiv referitoare la voturile din Diaspora:
„Un rol important în Comitetul de sprijin pentru realegerea președintelui Traian Băsescu l-a avut generalul Ștefan Dănilă, ulterior promovat <<cu discuții>> ca locțiitor al șefului SMG și numit apoi șef al SMG.
<<A trebuit>> să fie cineva ca el comandant al Aeroportului Militar Otopeni exact atunci când trebuia, în anul 2009! De ce? Pentru că pe acest aeroport au aterizat voturile din Diaspora.
Un alt membru al Comitetului cu o poziție și funcție importantă a fost generalul Cătălin-Ștefăniță Zisu, comandantul Comandamentul Logistic Întrunit (CLÎ).
Printre numeroasele sale responsabilități se număra și supravegherea cazărmii DT-2, ca șef al acestui obiectiv militar. DT-2 este unul din locurile unde <<niște colete>> au ajuns, având ca adresă de destinație numărul corect al unei UM – unități militare, la care era adăugată o literă. Este vorba de litera „P”, un indicativ cunoscut de puține persoane, care se aplică pe corespondența Serviciului de Informații Externe (SIE). Într-o asemenea situație, cel care știa ce înseamnă acest „P” anunța SIE.
Când au venit coletele cu voturi din Diaspora ce purtau indicativul „P”, militarul care le-a primit nu știa ce reprezintă acest indicativ și a început să pună întrebări în stânga și-n dreapta. Astfel, de existența coletelor cu voturi au aflat persoane care nu trebuia să afle. S-a făcut vâlvă, care a fost temperată prin intervenția directă a generalului Cătălin-Ștefăniță Zisu.
Surpriza a fost mare, deoarece se știe că, de regulă, atunci când nu este urgență și se folosesc curieri din structuri militare proprii, transportul coletelor și al corespondenței se face prin Poșta Militară a SRI. În acest fel a fost deconspirată acțiunea de mascare a voturilor din extern.
De asemenea, de interes este și că acele colete au fost ridicate de către persoane de la SIE! Șefii noștri de la Contrainformații, adică Marian Hăpău, a <<rezolvat>> situația și a avut grijă ca nu cumva să fie înregistrate oficial aceste erori în documente specifice lucrătorilor de contrainformații.
Să vorbim despre turul doi al alegerilor prezidențiale din 2009, în special despre voturile din Diaspora.
Citește și:
SINGUR ÎN INIMA SISTEMULUI (EPISODUL 1) : „Traian Băsescu era conectat la interesele rusești”
Aeroportul Otopeni militar, punct- cheie
In materialul pe care l-am pregătit pentru audierea mea, din 2017, în Comisia parlamentară specială de anchetă a alegerilor din 2009 am scris că unul din locurile care trebuia avute în vedere era Aeroportul Otopeni.
În 2009, membrii Comitetului au făcut în așa fel încât voturile din Diaspora să nu ajungă pe aeroportul civil, ci pe cel militar, pentru că acolo pătrunde lumea mai greu, jurnaliștii, investigatorii și gură- cască.
De aceea l-au instalat șef al Aeroportului militar Otopeni pe Ștefan Dănilă, care este rudă de-a lui Băsescu, și l-au făcut general, comandant de bază la Flotila 90 Transport. Deci totul era sub control.
––––––––
UPDATE. Generalul Ștefan Dănilă susține că dezvăluirile col. Paraschiv sunt „fantezii (…) ce au fost subiectul unor cercetări penale”. „Am renunțat să îl dau în judecată și să îi cer daune. După articolul dumneavoastră, mă văd nevoit să o fac, deoarece este prea mare minciuna”, a spus Dănilă. „Tot ce este scris despre mine este fals, incredibil de ciudat inventat, fără nicio legătură cu realitatea. Nu pot fi dovedite fapte inventate. Acuze grave, la care sunt nevoit să ripostez. Nu știu despre faptele altora, dar știu foarte bine faptele mele”, a adăugat generalul.
––––––––
Voturile veneau din Diaspora cu o aeronavă militară la Aeroportul militar Otopeni. Veneau pe filiera Ministerului de Externe, dar anumite transporturi se făceau sub oblăduirea, controlul și supravegherea Direcției de Contrainformații a MApN.
Și SIE se ocupa cu treaba asta, pentru că la ei este activitatea de cifru, activitatea de corespondență clasificată, corespondență diplomatică și confidențială. Și SIE aducea voturile și le descărcau pe Aeroportul Otopeni.
Acolo veneau camioanele noastre de la Armată și le aduceau în Drumul Taberei, obiectivul militar DT-2, care era gestionat de Zisu. DT-2 este o unitate de mascare. Când venea un colet cu voturi sau mai multe erau anunțați cei de la SIE: <<Aveți ceva de ridicat>>.
Au venit foarte mulți saci cu voturi. Nu e vorba doar de voturile militarilor din teatrele de operații, e vorba de voturile din Diaspora în general.
Durerea cea mare este că nu ajungeau la niciun Biroul Electoral Central. Nici atunci, nici ulterior.
Ședință- paravan
Cei de la SIE au venit la DT-2 să-și ia voturile în primire. Știu precis că ai noștri i-au trecut în registre. Greșeala mea a fost că, în discuțiile cu procurorii, când am depus mărturie, când am fost audiat, le-am spus câte ceva și au remediat. Le-am indicat omul care avea registrul.
O bună parte din sacii ăștia au ajuns la Ministerul Apărării. Aveam acolo o camera neagră, fără camere video. Intr-o zi, știu precis, ca să nu se prindă lumea ce urmează să se întâmple, au inventat o adunare și au convocat toată lumea în aulă, în sala de ședințe.
Personalul ministerului s-a dus acolo, iar cei care trebuia să care sacii la subsol și-au văzut de treabă. La subsol e zona administrativ- tehnică, vin mașini, camioane, e și parcare. Au venit camioanele, au încărcat voturile în timp ce ăștia erau la ședință, iar nimeni nu a văzut nimic.
PLÂNGEREA PENALĂ DEPUSĂ DE COL. (R) DORU PARASCHIV ESTE ȘI ASTĂZI INGNORATĂ DE JUSTIȚIA MILITARĂ
Le-au încărcat și le-au dus Dumnezeu știe unde. Toată treaba s-a întâmplat după ce Autoritatea Electorală a rezolvat contestația cu voturile nule. Deci sacii de la minister – și nu au fost doi- trei – nu au fost verificați. Nici nu s-a știut de existența lor.
Deci, după ce s-a consumat toată procedura de numărare a voturilor, de rezolvare a contestațiilor și de comunicare oficială a rezultatelor scrutinului, sacii cu voturi au fost luați de acolo și duși undeva.
Scăparea lui Băsescu
În final, o întâmplare pe care presa și, implicit, opinia publică a trecut-o cu vederea. După turul doi, după faza cu numărătoarea preliminară, au început să fie contestate alegerile. Cei de la BEC, într-o primă fază, nu au acceptat aceste contestații. Nu a depus numai PSD contestații, au mai depus și alții. BEC nu a vrut să renumere voturile, dar Autoritatea Electorală a anunțat că a admis verificarea voturilor nule.
Au verificat și a ieșit Traian Băsescu ulterior într-un interviu că l-a bătut pe Mircea Geoană și la voturi nule. De unde știa el că unele voturi nule erau ale lui sau ale lui Geoană? Nu avea de unde să știe pentru că un vot nul înseamnă un vot în care alegătorul nu a pus corect ștampila, în căsuța unuia dintre cei doi candidați. Ori a ștampilat în afara căsuțelor, ori a ștampilat în interiorul ambelor căsuțe.
Ca să nu mai vorbim că anularea buletinelor de vot, prin aplicarea unei a doua ștampile pe un buletin valabil, este o modalitate de fraudare a alegerilor des uzitată în România.”
În episodul următor veți afla cum a mințit gen. Marian Hăpău, la acea vreme șef al Direcției Generale de Informații a Armatei (DGIA) în cadrul audierilor din Comisia parlamentară care a anchetat fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009.