„Alegeri euro-locale. Așa a titrat una dintre televiziuni, reflectând perfect provincialismul cu care au fost abordate aceste alegeri. Niciuna dintre marile teme europene, care ne afectează direct, nu a fost abordată”, a scris pe Facebook Alina Inayeh, care este și director al biroului din București al German Marshall Fund (GMF).
„Apărarea Europei și dezvoltarea industriei de apărare, transformarea UE pentru a putea integra Ucraina (acum 2 zile, Comisia Europeană a decis că atât Moldova cât și Ucraina sunt gata să înceapă negocierile), nu sunt teme de pe altă planetă, sunt temele noastre, ba chiar mai mult decât ale altora.
Măcar viitorul Politicii Agricole Comune, de mare interes pentru agricultura românească în noile condiții impuse de război și de UE, se impunea abordat.
Acum 2 luni s-au ocupat prin concurs 44 de posturi de șefi de reprezentanțe și delegații UE. Știți citi români sunt printre cei care au câștigat concursul? 0. Zero. Nici despre acest lucru nu s-a vorbit în această campanie nu locală, ci eminamente provincială”, a punctat Alina Inayeh.
Ea a subliniat că „singură temă <<europeană>> care se discută este postul pe care va reuși să îl ocupe în noua Comisie Europeană actualul președinte al țării.”
„Nu ce portofoliu (aka portofel) ar fi cel mai avantajos pentru România (extindere, că ne preocupă Moldova și ne interesează Ucraina?), ci cât de sus poate ajunge viitorul fost președinte.
Doar că Bruxelles nu este București, acolo se fac negocieri nu învârteli politice, stilul dambovitean de a face politică nu da rezultate (vezi 0 posturi din 44).
În timp ce Catavencii și Farfuridii noștri se scuipă și se pupă, țările din jur fac politică mare și își urmăresc cu înverșunare interesele. La noi, ca de obicei, si dă-i și luptă!”, a adăugat Alina Inayeh.