Cu câteva zile înainte înainte de Summitul NATO de la București, din 2008, CSAT a emis o hotărâre strict secretă privind completarea în regim de urgenţă a condiţiilor tehnice de interceptare a comunicaţiilor electronice de către SRI, a scris jurnalistul Cornel Ivanciuc pe Facebook.
Hotărîrea 0029 a fost adoptată pe 25 martie 2008 și era o măsură specifică înaintea Summitului NATO de la București, programat pe 2-4 aprilie 2008.
CSAT s-a reunit și pentru a lua o hotărâre cu privire la ridicarea nivelului de alertă teroristă, de la albastru – precaut – la galben – moderat.
Urmare a hotărîrii CSAT, ANCOM, autoritatea de reglementare a comunicațiilor, a emis decizia 258 care copiază textul hotărârii CSAT.
În baza deciziei, Vodafone şi Orange au pus la dispoziţia SRI, serverele proprii, în vederea asigurării interceptării comunicaţiilor.
Regim de urgență
„Din textul deciziei ANCOM aflăm că scopul pervers al conclavului CSAT a fost tocmai completarea în regim de urgenţă a condiţiilor tehnice de interceptare a comunicaţiilor.
În ianuarie 2009, generalul de brigadă Florian Coldea a impus măsuri de monitorizare electronică specifice SRI ca o completare la hotărârea secretă a CSAT din 25 martie 2008.
Ordinul strict secret emis de Coldea prevedea supravegherea totală a reprezentanților clasei politice, de la persoana premierului până la cea a parlamentarilor sau a oricărui primar de oraș sau comună.
Ordinul încălca Legea 571/2004, privind protecția datelor personale ale personalului din autoritățile publice”, a punctat Cornel Ivanciuc.
Un colonel acuză
Col. (r) Doru Paraschiv, fost ofițer de contrainformații militare care a investigat fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009, a comentat în exclusivitate pentru „Independent news” acest subiect.
Anterior, col. Paraschiv a devoalat, în cadrul campaniei de dezvăluiri „Singur în inima Sistemului”, existența, la nivelul MApN, a unui Comitet pentru sprijinirea realegerii președintelui Traian Băsescu, din care a făcut parte și actualul președinte al PNL, Nicolae Ciucă, potențial candidat la Președinție.
Detalii aici: „Comitetul de inițiativă pentru realegerea președintelui Traian Băsescu”. O inițiativă a serviciului secret al Armatei
„Ar fi foarte interesant să aflăm cine din CSAT a semnat această hotărâre 0029/2008!
Spuneam că prima etapă a Comitetului privind realegerea președintelui Traian Băsescu – pregătitoare și organizatorică- am documentat-o că a început în 2008 (!) și s-a întins până aproape de alegerile din 2009. Apoi a fost etapa aplicării, cu tot cu sufrageriile devoalate peste ani, și imediat după realegerea lui Petrov, instalarea noului guvern cu Gabriel Oprea ministru al Apărării – etapa a 3-a a recompenselor și pedepselor!
Se îngroașă situația fraudelor din 2009 cu aceste dezvăluirile recente din SRI. A avut SRI ok-ul de la CSAT (unde sunt mulți miniștri importanți) să facă supravegheri operative/interceptări ale politicienilor? Nu s-a vorbit de vectorii din viața societății în general, care au fost și ei supravegheați.
„Se controlau în continuu între ei”
Deci Comitetul din MApN a existat și s-a discutat despre el în CSAT. Și cu implicarea ministerelor de forță și a serviciilor de informații, prin decizia CSAT, era totul atât de minuțios pus la punct încât, nici cu votul tuturor românilor, un contracandidat al lui Traian Băsescu nu ar fi fost declarat câștigător.
Pe baza a ceea ce documentam atunci, bănuiam că au existat comitete asemănătoare peste tot. Ca să poată frauda în voie, fără să se afle oficial, la acel moment. Se controlau continuu între ei. 75-80% din supravegherile operative se concentrau pe oamenii lor.
Citește și: În 2009, Coldea a dat ordin SRI să spioneze Parlamentul. Era înaintea alegerilor prezidențiale
Nimeni nu vrea să ia in serios ce am sesizat, inclusiv recent, despre aplicarea a trei etape, din care a treia era etapa recompenselor și pedepselor. Eu sunt un exemplu al celor pedepsiți și persecutați, inclusiv în prezent.
Asta pentru că am îndrăznit să devoalez infracțiunile de înaltă trădare (art. 397, 398 CP).
Este ceva foarte periculos!
Foarte important: la supravegherile operativ/tehnice făcute în 2009 din ordinul gen. Marian Hăpău, fostul șef al serviciului secret al Armatei, DGIA; au fost făcute fără mandat.
La fel a spus și dl. Ion Dediu de la SRI. Ca să nu lase urme!
Practic, au deturnat serviciile de informații de la misiunile lor legale pe securitate națională și au făcut poliție politică, în scopul favorizării și avantajării unui beneficiar, nimeni altul decât Traian Băsescu, alias Petrov!
Iar ofițeri ca mine am fost persecutați și ignorați, defăimați și discreditați ca fiind „omul rușilor”! Ei sunt oamenii rușilor!
Dezvăluirile o să vedeti că vor urma! Partea proastă e că avem o magistratură coruptă și părtașă la toate aceste nenorociri care au ținut România pe loc, în nedezvoltare și cotropire, cu devalizarea și înstrăinarea resurselor, inclusiv bejenie de neoprit a populației, de parcă ar fi fost război!” a spus col. Paraschiv.
În final, el a atras atenția că, „în ciuda mușamalizărilor magistraților din toți acești ani, faptele nu s-au prescris, fiindcă infracțiunile săvârșite se raportează la securitatea naională (15-20-25 ani pentru trădare și înaltă trădare, fiind implicat CSAT)”.