Col. (r) Doru Paraschiv, fost ofițer de contrainformații militare, a fost audiat în Comisia parlamentară care a anchetat, în 2017, alegerile prezidențiale din 2009 și a ajuns la concluzia că acestea au fost fraudate.
Chiar el este cel care a sesizat Parlamentul României în legatură cu implicarea gen. Hăpău Marian în fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009 și „săvârșirea de multiple infracțiuni”.
Pe 2 noiembrie 2017, el le-a povestit de-a fir a păr cele întâmplate, așa cum au fost dezvăluite în exclusivitate pentru „Independent news” și a indicat faptul că dovezile pot fi găsite la DGIA.
În aceeași zi a fost audiat și gen. Marian Hăpău, care a negat toate acuzațiile și a susținut că DGIA nu dispune de aparatură de interceptare a comunicațiilor. O ipoteză halucinantă, în condițiile în care col. Paraschiv a povestit că, în interiorul DGIA, există o direcție de Interceptări, care, după înființarea Comitetului pentru realegerea președintelui Traian Băsescu, a fost folosită pentru supravegherea ilegală a unor figuri publice considerate ostile fostului șef de stat.
Citește și:
SINGUR ÎN INIMA SISTEMULUI (EPISODUL 1) : „Traian Băsescu era conectat la interesele rusești”
Din acest motiv, col. Paraschiv a depus plângere penală împotriva gen. Hăpău pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații în cadrul audierilor din Comisia specială de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial. Această faptă este prevăzută și pedepsită de art. 326 din Codul Penal.
Reproducem plângerea penală a col. Paraschiv:
„În fapt, sus- numitul, în calitate oficială de director general al DGIA/MApN, a făcut afirmații mincinoase cu privire la implicarea sa în respectivele alegeri din 2009 și la interceptarea/supravegherea operativă:
<<Armata nu a deținut și nu deține aparatură/echipamente de interceptare>>.
<<Nu a fost implicat în realegerea lui Băsescu Traian la alegerile prezidențiale din anul 2009>>.
<<Nu a făcut parte din Comitetul de inițiativă în sprijinul realegerii prședintelui Băsescu Traian>>.
<<Nu a auzit de așa ceva” (de comitet)>>.
<<Nu a săvârșit abuzuri și nici infracțiuni>>.
Dacă faptele sus- numitului ar fi fost verificate de către MApN și procurorii militari, nu s-ar fi ajuns ca MApN să fie prejudiciat de activitatea persoanei cercetate.
Având în vedere că afirmațiile persoanei cercetate au fost publice, solicit să fie cercetate și persoanele din Colegiul de conducere al DGIA (director adjunct) și DCiSM pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 267 și art. 269 din Codul Penal.
Justiția militară a mușamalizat totul
Mai mult, dacă sesizările subsemnatului ca ofițer activ în perioada 2008-2013 față de activitatea nelegală a șefului meu, numitul Hăpău Marian, ar fi fost luate în serios și nu mușamalizate ori ignorate total, în mod sigur Hăpău Marian ar fi fost destituit din funcția de șef al DCiSM și nici nu ar mai fi fost numit ca șef al DGIA.
Astfel, nu ar mai fi putut să-și folosească atribuțiile funcției ca să favorizeze anumiți politicieni, cum ar fi Băsescu Traian și Oprea Gabriel.
Am sesizat organele de cercetare penală că își folosește funcția pentru a desfășura activități specifice muncii operativ-informative de contrainformații militare în scop personal și de grup infracțional, furnizându-le date și informații obșinute în secret despre adversarii politici (a folosit personalul specializat, metode și mijloace specifice, tehnică și fonduri operative etc.).
În concluzie, numitul Hăpău Marian a încălcat în formă continuată legislația de securitate și pot să cred că, pe baza cunoașterii profesionale și a evenimentelor publice din ultimii ani și cele de actualitate, că practic a șantajat în interes personal înalții decidenți.
În așa fel s-a făcut folositor și indispensabil nevoilor acestora, reușind să se mențină în funcție indiferent de schimbările politico-administrative, atât de la nivelul MApN, cât și guvernamental, prezidențial, parlamentar etc.
În concret, Hăpău Marian a încălcat atribuțiile funcției ca să favorizeze anumiți politicieni, cum ar fi Băsescu Traian și Oprea Gabriel, folosindu-și funcția.
Precizez că nu au fost lămurite efectiv împrejurările de fapt care au stat la baza implicării în fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009 de către personalul MApN și mai ales ale numitului Hăpău Marian, ca și cadru militar activ, care cunoștea că îi este interzisă orice activitate în scop politic.
Toate aceste activități ilegale au avantajat pe unul dintre candidați să fie reales ca președinte, dl. Traian Băsescu.
Apreciez și că Hăpău Marian a avut un rol determinant în ascunderea adevărului despre Băsescu Traian, ca șef al DCiSM și ulterior ca șef al DGIA, pe care cred, suspiciune mai mult decât rezonabilă, că l-a șantajat în folosul său personal și de grup infracțional.
Solicit procurorilor să verifice realitatea aspectelor sesizate. Voi pune la dispoziție, în condițiile Legii nr. 51/1991, informații obținute din munca de contrainformații militare referitoare la aspectele sesizate.
Prejudicii
Solicit începerea urmăririi penale in rem și inițierea demersurilor, împreună cu Conducerea MApN, pentru punerea la dispoziție a persoanei cercetate conform art. 89 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare.
Întrucât am fost prejudiciat prin: persecutare, defăimare, denigrare, dezinformare, destituire, punere la dispoziție, trecere în rezervă, umilire, rezecție socială, lipsire de orice venit, lipsire de asigurare medicală, umilire și batjocură, supraveghere operativă totală etc., mă constitui parte civilă în procesul penal, urmând să îmi precizez în termen legal prejudiciul.”
În episodul de luni, 13 mai, veți afla cum folosea Gabriel Oprea serviciul secret al Armatei în interes personal sau de partid și cum făcea DGIA poliție politică, sub comanda gen. Marian Hăpău.