În decembrie 2019, directorul de la acea vreme al serviciului secret al Armatei, gen. Marian Hăpău, în prezent ieșit la pensie, se chinuia să distrugă cariera unui ofițer de contrainformații militare, care „îndrăznise” să investigheze implicarea sa și a subalternilor săi în alegerile prezidențiale din 2009.
Ofițerul care fluierase în biserica Direcției Generale de Informații a Armatei (DGIA) se numește Doru Paraschiv, colonel în rezervă, pe care, până la acea dată, îl dăduse deja afară din MApN, încercase să-i ia casa și îi înscenase o sustragere de documente secrete.
DIICOT clasase deja speța în care MApN îl acuzase pe col. Paraschiv de această infracțiune, pentru că acuzațiile erau fantasmagorice. Ministerul, unde Hăpău avea o influență foarte mare, contestase în instanță ordonanța de clasare a DIICOT, iar Dosarul nr. 3020/1/2019 ajunsese la Tribunalul București.
Col. Doru Paraschiv (dreapta) și gen. Marian Hăpău, șeful DGIA, în timpul confruntării de la DIICOT Sursa: Captură video DIICOT
Ministru al Apărării fusese instalat, pe 7 decembrie 2019, Nicolae Ciucă, bunul prieten al gen. Marian Hăpău, care-i angajase soția la DGIA.
La Tribunalul București, judecător în cadrul Secției 1 penale era Petre Valentin Bădiţă. Din 2014, acesta se chinuia să ajungă magistrat militar.
O paranteză: din 2014 până în 2022, judecătorul Petre Valentin Bădiță a formulat 19 cereri de transfer la diverse instanțe, civile sau militare, după cum a scris justnews.ro, care a consultat datele consemnate de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
În 2020, judecătorului Bădiță i-a fost repartizat Dosarul nr. 3020/1/2019, în Cameră preliminară.
În același an, ceruse transferul la Curtea Militară de Apel. Fără prea mare succes, având în vedere că, în mai 2021, CSM respingea cererea sa, pe motiv că Tribunalul București nu are suficient personal.
În tot acest timp, judecătorul Bădiță nu s-a recuzat din Dosarul nr. 3020/1/2019, având în vedere că una din părți era MApN. El nu putea fi imparțial față de MApN -, care trebuia să-i acorde avizele și aprobările necesare accederii în rândul cadrelor militare. Lucru care s-a și întâmplat. Avizele le-a primit de la Nicolae Ciucă și unul de securitate, din partea DGIA, condusă de gen. Marian Hăpău.
Judecătorul Bădiță a depus declarația de abținere din Dosarul nr. 3020/1/2019, abia pe 26 aprilie 2021.
În paralel, în 2020 și 2021, judecătorul Bădiță a judecat acest dosar favorabil MApN, dosar în care Nicolae Ciucă l-a sprijinit pe prietenul, gen. Marian Hăpău, să îi distrugă cariera col. Paraschiv. „A respins ordonanța de clasare și a retrimis dosarul la DIICOT pentru a mă pedepsi exemplar”, spune col. Paraschiv.
Pe 18 ianuarie 2022, judecătorul Petre Valentin Bădiţă a fost recompensat: i-a fost aprobată cererea de transfer la Curtea Militară de Apel.
Din acest moment, cariera judecătorului Petre Valentin Bădiţă a avut o traiectorie ascendentă până la funcţia de preşedinte al Curții Militare de Apel București, pe care a obținut-o în iulie 2023, la doar 1 an jumătate de la accederea în magistratura militară. Asta după ce, o perioadă, a ocupat funcția de vicepreședinte al acestei instanțe, în ciuda faptului că era doar căpitan.