„All you can fly” – zboruri nelimitate pentru o taxă anuală de abonament. Noua ofertă Wizz Air atrage reacții diferite. În timp ce unii au apreciat oferta de €499 (£426), alții au criticat compania amintindu-și de propria experiență negativă cu Wizz Air, punând la îndoială termenii și condițiile ofertei, scrie BBC.
Wizz Air spune că noul său abonament, valabil din septembrie, le va permite pasagerilor care călătoresc frecvent să „economisească bani, să-și viziteze mai des prietenii și familia”.
Expertul în călătorii Simon Calder consideră că abonamentul este destinat europenilor care lucrează în Marea Britanie și merg acasă regulat pentru a-și vedea familia.
Sold out în 24 de ore
Compania spune că a vândut toate abonamentele pe majoritatea piețelor în 24 de ore, dar acest detaliu îi face pe unii clienți să suspecteze că oferta e o „păcăleală”.
Oferta a fost limitată la doar 10.000 de abonamente și depinde de disponibilitatea locurilor.
Pasagerii care au acest abonament pot rezerva zboruri doar cu până la trei zile înainte de plecare și trebuie să plătească o taxă de aproximativ €10 pe zbor.
În preț nu sunt incluse bagaje de mână sau de cală. Oferta este similară cu cele oferite de Frontier Airlines în SUA și AirAsia din Malaezia.
Este o afacere bună?
Odată ce taxele de rezervare, selecția locurilor și costurile de bagaj sunt adăugate, călătorii vor vedea că prețul final crește – în special pentru că vor fi necesare mai multe călătorii scurte pe termen scurt pentru a recupera costul inițial al abonamentului.
„Este ironic să vezi o companie aeriană care pretinde că este cea mai ecologică din Europa încurajând consumatorii să facă zboruri nelimitate”, a comentat Rory Boland, editor la publicația de travel „Which?”
Reputație negativă trei ani la rând
Compania aeriană s-a confruntat cu o serie de probleme în ultimul an și speră să le depășească cu noua campanie de marketing.
În iunie, Wizz Air s-a situat pe primul loc în topul companiilor aeriene care au avut întârzieri pe rutele din Marea Britanie.
Este pentru al treilea an consecutiv când primește aceste review-uri negative. Asta după ce în ianuarie, a trebuit să plătească o sumă suplimentară de 1,2 milioane de lire sterline clienților ca despăgubire pentru întârzierile sau anulările generate.
Wizz Air a anunțat că a investit 90 de milioane de lire sterline în creșterea calității serviciilor. În plus, a mai anunțat că doar 1,8% din zborurile sale din Marea Britanie au fost întârziate cu mai mult de trei ore în prima jumătate a acestui an – o reducere de 50% față de anul trecut.
„Te poți abona la Wizz Air, dar s-ar putea să nu decolezi niciodată”, spune James Glenton, 36 de ani, din York, care încă speră să primească despăgubiri pentru un zbor Wizz Air anulat acum un an.
Zbor anulat
În iulie 2023, Wizz a anulat zborul lui Glenton de la aeroportul Leeds Bradford la Wroclaw din Polonia și l-a relocat pe aeroportul din Londra Luton a doua zi.
Aceasta a însemnat că a pierdut două zile din vacanță, parcarea pe care o rezervase la Leeds Bradford, banii cheltuiți pentru hotel și costurile cu benzina pentru a ajunge la Luton și înapoi.
Potrivit lui Glenton, Wizz Air a dat vina pe restricțiile de control al traficului aerian pentru anulare, astfel încât nu îi va rambursa banii. Dar el susține că aeroportul neagă acest lucru și i-a spus că, de fapt, compania aeriană e cea care a anulat direct zborul.
„Nu am speranțe pentru o rambursare, nu voi primi nimic de la ei”, spune el. „Sunt furios, nu aș mai zbura niciodată cu Wizz Air.”
Foto: Pexels.com