Povestea „Sacului 47” începe pe 15 iunie 2015. Col. (r) Doru Paraschiv, ofițerul de contraspionaj care a investigat fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009 și legăturile fostului șef DGIA cu spionajul rusesc, a fost victima unei executări silite (evacuat silit din domiciliu la data de 11 august 2014), dovedită ulterior de justiție drept abuzivă. A fost evacuat din propria locuință și lăsat pe drumuri.
Ofițerul a acuzat, la acea vreme, o manevră de intimidare pusă la cale de cuplul Gabriel Oprea-gen. Marian Hăpău. Bunurile i-au fost sigilate în saci numerotați de către executor (55 de saci). „Nu m-au lăsat să iau nici măcar cărțile și caietele copilului pentru a merge la școală. Am fost practic aruncat în stradă fără „nimic”, povestește el.
Col. Paraschiv a refuzat să-și ia bunurile din casă, pentru ca nu cumva imobilul să fie scos la vânzare și achiziționat de un cumpărător „de bună-credință”, care l-ar fi lăsat fără casă. A refuzat și să achite costurile executării silite, care i-au fost imputate cu cinism.
S-a adresat justiției și a reușit să întoarcă decizia de executare silită abuzivă și nelegală, printr-o sentință judecătorească definitivă în iunie 2015. A mai durat circa 5 luni până să reușească să recupereze imobilul (altă procedură execuțională obținută tot în instanță, în octombrie 2015.
Denunțat după un an
Adjudecatara Damian Daniela Bianca, persoana care urmărea să pună mâna pe locuința col. Paraschiv, în ziua de 15 iunie 2015 a sunat la „Serviciul de Urgență 112“, aproximativ la ora 20.30, fiind „instruită” în prealabil – potrivit col. Paraschiv- de Hăpău cu complicitatea gen. magistrat Vasilache Ion, procurorul militar șef al Secției Parchetelor Militare din Parchetul General și a anunțat că în casa unui colonel de armată cu numele Paraschiv Doru se află „Sacul nr. 47”, în care sunt documente secrete NATO. A uitat să menționeze că la acel moment imobilul respectiv nu-i mai aparținea ofițerului, ci proprietara imobilului era chiar ea, de un an de zile.
Polițiștii de la Secția 18 au descins în număr mare la adresa din sectorul 5 indicată, au ridicat sacul și au plecat cu el într-o direcție necunoscută. Multă vreme nu s-a știut ce s-a întâmplat cu sacul.
Deși nu a fost notificat în niciun fel, ulterior, în primăvara anului 2016, col. Paraschiv a aflat că polițiștii l-au predat Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București și că, între timp. a fost luat de la acest parchet de către Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel..
Ulterior folosirii adjudecatarei Damian Daniela Bianca de către Hăpău Marian, pentru ca, după mai mulți ani, să-i însceneze și instrumenteze o acuzație mincinoasă colonelului Paraschiv, a urmat binemeritata „recompensare a sursei” de către Hăpău, materializată prin angajarea acesteia ca medic șef oftalmologie la Spitalul Militar din Focșani. Deci un medic civil, care la acel moment elibera rețete și concedii medicale la o minusculă policlinică din Țăndărei, a ajuns brusc, cu influența lui Hăpău, „specialistă” în oftalmologie la un spital militar.
Anunțat după încă 6 luni
Ciudat, el nu a fost pus sub acuzare imediat. Pentru că nu a renunțat la demersurile în justiție împotriva grupării Oprea-Hăpău, în aprilie 2016, deci după alte șase luni de la „denunțul“ împotriva sa, col. Doru Paraschiv a fost anunțat că este suspect în dosarul 66/P/2016, deschis de Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel.
Despre dosar, col. Paraschiv spune că a fost folosit pentru intimidarea sa de către gruparea Oprea- Hăpău.
Sursa DGIA
Un fost coleg din DGIA al col. Paraschiv, care a decis să rupă tăcerea, a povestit „Independent news” că înscenarea împotriva col. Paraschiv cu Sacul 47 a fost plănuită de gen. Marian Hăpău cu scopul de a putea face o percheziție electronică a computerului acestuia de la DGIA și a distruge probele legate de fraudarea alegerilor și legătura sa cu spionajul rusesc.
„În cursul anului 2015 la nivelul structurii centrale în care eram încadrat şi din care făcuse parte şi col. (r) Doru Paraschiv s-au derulat mai multe activităţi de audit de securitate având drept scop identificarea sistemului informatic pe care l-a avut în dotare ofiţerul şi pe care acesta îşi elabora lucrările necesare îndeplinirii atribuţiunilor funcţionale”, a povestit fostul ofițer DGIA.
El remarcă un lucru dubios: cei de la „Protecție Internă” din DCiSM/DGIA scotoceau printre documentele elaborate de col. Paraschiv până în anul 2009, ca să demonstreze o presupusă infracțiune de „sustragere de informații clasificate” petrecută patru ani mai târziu, în 2013 și pe care voiau să o „documenteze” în anul 2015.
„Fără a şti exact care era scopul controlului mi-am pus întrebarea ce legătură se crea între documentele elaborate de ofiţer până în anul 2009 şi <<facilitarea scurgerii de informaţii către persoane neautorizate>> presupusă a se fi produs în anul 2013.
Ulterior, aveam să aflu că în cursul anului 2014, ofiţerul a fost evacuat forţat de la domiciliu şi la aproximativ un an de la evacuare, în anul 2015, i s-a înscenat, în cel mai neprofesionist mod, o presupusă deţinere de documente de interes militar (cazul „Sacul 47”)”, a povestit el. Practic, o acțiune probabilă și derulată în viitor.
Coldea l-a ajutat pe Hăpău
În acest context, col. Paraschiv a povestit, în exclusivitate pentru „Independent news”, cum generalul Florian Coldea, personajul principal al acestor zile odată cu chemarea sa la DNA, s-a implicat direct în tentativa de anihilare a sa, plănuită de gen. Hăpău și dusă la îndeplinire de acoliții acestuia din DGIA.
Col. Paraschiv acuză că fostul prim-adjunct al directorului SRI l-a amenințat pe avocatul care-l apăra în dosarul „Sacul 47”.
„Oare Marian Hăpău și gașca vor fi chemați vreodată la vreun parchet precum Coldea și Dumbravă? În dosarul <<Sacul 47>> l-au ajutat pe Hăpău. Mi-au amenințat avocatul, susținând că sunt <<omul rușilor>> și că trebuie să fiu arestat!
Avocatul se numește Ambrozie Octavian. Gen. Dumitru Dumvravă, care era amicul său, l-a chemat la o discuție, cu o seară înainte ca procurorii militari de la Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel să mă audieze, la 10 noiembrie 2016, moment când, fără nicio probă și contrar realității faptelor și a împrejurărilor, m-au făcut direct <<suspect>> și imediat <<inculpat>> de sustragere a unor documente NATO! Procurorii militari aveau, la acel moment, pe masă plângerea mea penală referitoare la „Afacerea Bragadiru”.
––––––––––––––-
Citește mai multe despre „Afacerea Bragadiru”:
––––––––––––––-
Totul s-a întâmplat la sfârșitul anului 2016, în seara zilei de 9 noiembrie, într-o casă conspirativă a SRI undeva în zona Nerva Traian. Așa mi-a spus avocatul Ambrozie ulterior. Era speriat/marcat de situația în care a fost pus de Coldea în prezența amicului său Mitică Dumbravă. Mă întreba cine am fost eu ca ofițer al MApN de <<au grijă ăștia>> de mine?!
Ambrozie Octavian mă apăra în dosarul <<Sacul 47>> Mi-a povestit că l-a sunat Dumitru Dumbravă și l-a anunțat că trebuie să vină urgent până la el. Acolo, într-o încăpere a fost primit de Dumbravă, care i-a spus să aștepte puțin că << Vine șefu’>> și nu are rost să discute ei înainte. La un moment dat în încăpere a intrat Florian Coldea, pe care nu-l cunoștea, care fără nicio introducere l-a amenințat direct. << Domnule avocat, vă cer să vă dați deoparte, să renunțați la dosar, pentru că Doru Paraschiv este un om cu probleme în justiție, e omul rușilor, l-au dat afară din Armata României>> Apoi a ieșit din încăpere, așa cum intrase.
A doua zi, avocatul Ambrozie nu a mai apărut la parchetul militar în momentul în care au vrut să mă aresteze. EU m-am supărat foarte tare pe el. I-am dat foarte multe mesaje și o mulțime de apeluri telefonice și, în cele din urmă, când a răspuns la telefon, mi-a spus că este la Stockholm. Mi-am ieșit din fire, am țipat la el. Am realizat ulterior că mi-a făcut un bine că nu a venit, pentrui că nu au putut să mă aresteze. O puteau face doar în prezența avocatului. Dacă avocatul nu e de față e viciu de procedură.
M-am opus, m-am certat cu procurorii in interiorul parchetului militar, acuzându-i că sunt corupți, că nu au competență pe speța, aceasta fiind a DIICOT.
Urmarea! Au trimis dosarul la DIICOT, unde Hăpău a dat declarații halucinante și, finalmente, am fost scos de sub urmărirea penală, iar dosarul << Sacul 47>> a fost clasat, însă DIICOT nu a mers mai departe cu cercetările ca să stabilească adevărul.
Nu numai că l-ar fi găsit pe Hăpău vinovat, dar, probabil, manevrele instrumentării unei acuzații mincinoase de o grozăvie extraordinar de gravă ar fi dus și la alți vinovați complici de la vârful țării!!!
Pe lângă Coldea și Dumbravă a fost folosit pentru a mă face <<omul rușilor>> gen. Silviu Predoiu de la SIE! Mizerii scandaloase, la cel mai înalt nivel al României!
Am formulat o plângere penală la DIICOT, care viza aspectul manevrelor oculte mincinoase ale serviciilor de informații împotriva mea, în sprijinul protejării lui Hăpău Marian de a nu-l demasca că de fapt el este <<omul rușilor>>. Și această sesizare este <<în adormire>>, spionii ruși sunt astfel în plină libertate de mișcare și acțiune!”, a povestit col. Paraschiv.
Citește episoadele campaniei „Singur în inima Sistemului”
SINGUR ÎN INIMA SISTEMULUI (EPISODUL 1) : „Traian Băsescu era conectat la interesele rusești”